facebook
Connect with us

Liderul sindical Marius Nistor, replică acidă pentru Guvern: Să-și păstreze voucherele, nu suntem asistații nimănui!

Sindicaliștii din Educație merg înainte cu greva generală. Președintele FSE Spiru Haret – Marius Nistor făcut acest anunț, în exclusivitate, la Realitatea PLUS. În a șasea zi de la declanșarea grevei generale, Marius Nistor a criticat dur și poziția Guvernului și a purtătorului de cuvânt și presiunile la adresa dascălilor greviști.

Realizator: „Există vreo variantă acceptată de sindicate (din partea Guvernului, pentru oprirea grevei, n.r.)?”

Marius Nistor: „Este clar ca exista pe agenda colegilor si a noastra mitingul care va incepe in Piața Victoriei, apoi ne vom indrepta catre Palatul Cotroceni.

Este inacceptabil ce a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, dl Cărbunaru, că nu suntem la mall.

Demonstrează că politicienii noștri nu inteleg. Ar trebui să dea foarte mult de gândit.

În momentul în care patronatele, parintii, elevii sunt alaturi de tine, nimeni nu poate nega soliditatea solicitarilor colegilor, chiar nu intelegi despre ce e vorba si continui sa mergi pe linia instigării părinților și elevilor împotriva profesorilor?!”

Realizator: „Ce s-ar putea accepta pentru oprirea grevei?”

Marius Nistor: „În momentul de față, propunerea guvernului nu este fezabilă. Modul in care a fost prezentata e pur si simplu e jignitor, pot sa-și păstreze cardurile, nu suntem asistatii nimanui, suntem pentru o salarizare decenta.

În momentul în care ni se spune ca nu paote fi modificata legea 153 dar sunt modificari pentru alte categorii, cu atat mai putin guvernul nu poate pretinde sa aiba credibilitate”.

Realizator: „Va îngheța anul școlar?”

Marius Nistor: „În acest moment nu a inghetat decat manevra lor politica si atata tot. Am sperat că rotativa… (…), din pacate retorica ramane aceeasi, se incearca in continuare presiuni asupra salariatilor. Pentru ca guvernul pregateste modificarea legii dialogului social astfel incat colegii sa fie afectati la vechime.

Iată care este răspunsul Guvernului. Astfel, Guvernul nu e credibil prin ceea ce face, prin solutii de neacceptat si presiuni intolerabile”.

Sindicaliștii din Educație au anunțat că marți, 30 mai, vor ieși din nou în stradă pentru rezolvarea revendicărilor pe care le-au solicitat pentru profesorii și învățământul din România. La ultimele proteste au protestat peste 10 mii de cadre didactice și angajați din invatamant.

Pentru acest miting, sindicaliștii din Educație au obținut și aprobarea Primăriei Capitalei.

Protestatarii vor porni marți, 30 mai, din Piața Victoriei, în marș, spre Palatul Cotroceni.

Facebook