facebook
Connect with us

Dan Negru: Profesorii mereu vor fi umiliţi de sistem pentru că ei formează oameni liberi şi sunt mulţi care nu ne vor liberi

Realizatorul tv Dan Negru spune, pe Facebook, că profesorii mereu vor fi umiliţi de sistem pentru că ei formează oameni liberi şi sunt mulţi care nu ne vor liberi.

„Întotdeauna profesorul va fi umilit in România pentru că un om educat e un om liber. Și profesorii asta fac: oameni liberi. Ăștia sunt cei mai periculoși!

Eu nu cred că sunt mulți care ne vor liberi. Așa a fost mereu!

Învățătorul lui Sadoveanu, domnul Trandafir, e unul din cei mai cunoscuți dascăli! Și atunci, ca și acum, învățătorul era „necajit”, „sărac” și „hărțuit de administrație”. Așa îl descria Sadoveanu pe învățătorul lui :

“Domnu’ Trandafir, bunul meu învățător, era un om năcajit, harţuit de administraţie care îşi ducea cu greu gospodaria și venea de multe ori amărât, ca sa ne dea cu dragoste învaţatura de toate zilele”, a scris Dan Negru.

Într-o altă postare, el afirmă: „Cunosc profesori universitari care câștigă peste 10 mii de euro lunar la care se adaugă și banii din afacerile private pe care le mai au..Nu despre ei e greva!

Una e dascălul și alta e comerciantul de cunoștințe. Greva e despre cei ca „profesorul Miroiu” din „Steaua fără nume”, piesa de teatru a lui Mihail Sebastian.

E despre cei fără de noroc..

Profesorul Miroiu, personajul lui Mihail Sebastian, e cel care-și dă salariul pe o carte, cel obișnuit cu modestia, cumpătat și pasionat de profesia lui care nu i-a adus niciodata bucurii materialele.

Despre cei ca Miroiu e greva!

Cunosc și profesorii-haimanale, profitori si îmbuibați. Ei sunt comercianții de cunoștințe ! Dar printre ei o să-i găsiți întotdeauna pe cei ca Miroiu din Steaua fără nume.

Și nu știu un altul care să piardă fără să fie deznădăjduit așa cum o face profesorul Miroiu!”.

Facebook