facebook
Connect with us

Cozmin Dinu (AUR Buzău): Ciolacu se teme că pierde Buzăul?

Ce înseamnă să huidui PSD? Ce înseamnă să-l huidui pe Ciolacu?

Acest lucru este ușor de spus dar pentru a ști precis ce înseamnă e nevoie să fii acolo! Să fii acolo alături de oameni, alături de profesori. Să fii acolo înglobat în mulțime, alături de oamenii de care ești legat. Înseamnă să astepți alături de ei, să strigi alături de ei și să fii unul dintre ei.

Până la urmă, sentimentele exprimate de masele de oameni rămân cel mai frumos spectacol pe care un om politic de bună-credință îl poate vedea.

Zilele acestea oamenii din Buzău au făcut o judecată publică și au dat o sentință definitivă. Ca reprezentat neoficial al lor vă voi spune decizia: PSD a pierdut Buzăul!

După 32 de ani în care Buzăul a fost condus cu o mână de fier (ruginită ce e drept) de PSD și baronii lor locali, a sosit momentul schimbării. În această săptămână s-au întâmplat două evenimente importante. Primul a fost apariția unui sondaj care plasa partidul AUR pe locul 2 în orașul Buzău. Al doilea eveniment a fost venirea domnului Marcel Ciolacu.

În ce privește sondajul, este evident că acesta a stârnit panica în sediul PSD Buzău. Sondajele comandate au avut mereu o constantă: aceea de a da un scor cât mai mic partidului AUR. Însă, acum când realizatorii sondajului nu au avut încotro și au trebuit să situeze AUR pe locul 2, un lucru e cert: Buzăul renunță la PSD și alege AUR!

Deloc întâmplător, domnul Ciolacu a venit la Buzău după apariția sondajului. Ce vreți? E firesc să vii acasă când auzi că ți-a luat foc. Însă PSD a primit a doua lovitură la Buzău. Acel Ciolacu care spera la o baie de mulțime a fost huiduit de profesorii ieșiți la protest și de buzoienii din stradă. Am asistat la o înmormântare. Cei care au fost de față vor ști că termenul nu este unul exagerat. Atmosfera din stradă era una tensionată care aștepta să se spargă. Și ce sunet a scos bubuitura! Mii de oameni îl huiduiau pe concetățeanul lor de tristă amintire care își amintește de rudele de la Buzău doar când are nevoie de voturi. 

Ciolacu a plecat învins de la Buzău dar nu fără a ironiza la final profesorii scoși în stradă. Cu comportamentul acesta sfidător însă suntem obișnuiți și antrenați. Ce m-a surprins însă a fost sentimentul general de după plecarea delegației PSD. Când am rămas în stradă am simțit o atmosferă colectivă de solidaritate. Puteam foarte bine să scriem pe ziduri: Buzău – oraș liber!

Facebook