facebook
Connect with us

64% dintre români consideră că nu trebuie trimise arme şi muniţie în Ucraina

România trebuie să ajute în continuate refugiaţii din Ucraina cred 64% dintre participanţii la un sondaj realizat de Avangarde. Când vine vorba, însă, de ajutorarea Ucrainei cu arme şi muniţie, 64% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să sprijine militar Ucraina.

64% dintre participanţii la un sondaj Avangarde, realizat în martie, au răspuns ”Da” la întrebarea ”Din punctul dumneavoastră de vedere România ar trebui să acorde în continuare sprijin refugiaţilor din Ucraina?”.

31% dintre participanţi au răspuns ”Nu”, 4% nu pot aprecia şi 1% nu au răspuns.

Pe grupe de vârstă, tinerii sunt mai dispuşi să ajute refugiaţii, 62% dintre respondenţi având între 18-30 de ani.

Când vine vorba, însă, despre trimiterea de arme şi muniţie în Ucraina, doar 32% dintre participanţi au răspuns cu ”Da”. 64% dintre respondenţi consideră că nu trebuie trimise arme şi muniţie în Ucraina, 3% nu pot aprecia şi 1% nu au răspuns.

74% dintre cei care nu vor să trimitem ajutor militar Ucrainei au între 31 şi 50 de ani.

Un sondaj Avangarde, realizat la nivel naţional,  în perioada 11-17 martie, relevă faptul că 64% dintre români consideră că România ar trebui să acorde în continuare sprijin refugiaţilor din Ucraina.

Sondajul Avangarde a fost realizat, în perioada 11-17 martie pe un eşantion reprezentativ de 1.150 de respondenţi, cu vârsta de peste 18 ani. Răspunsurile au fost colectate telefonic, marja de eroare fiind de +/- 3%.

Facebook