facebook
Connect with us

Omul cu școala vieții de la DRP: PSD a fost singurul partid care s-a implicat în problemele serioase din diaspora

Invitat la „Puterea Știrilor”, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), Gheorghe Cârciu, a declarat că PSD a fost singurul partid care s-a implicat în „problemele serioase din diaspora”, iar singura condiție pe care a pus-o partidului când a fost „rugat” să preia funcția a fost majorarea bugetului DRP. Întrebat de ce, totuși, românii din diaspora nu votează cu PSD, el a răspuns că „au votat contra PSD pentru că asta s-a vândut, nu putem cumpăra decât ce ni se vinde”.

„Singurul vinovat pentru orice nereușită în România este Partidul Social Democrat”, a spus el, ironic.

”Sincer, Partidul Social Democrat a fost singurul care s-a implicat asupra problemelor serioase din diaspora și din afara granițelor pentru comunitățile românești. Când am acceptat această funcție de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – pentru că am fost rugat să accept această funcție, nu am venit pentru că mi-am dorit să vin aici sau că am vânat o funcție, așa cum se vehiculează pe la unele dintre televiziunile românești – condiția mea a fost să mărim bugetul pentru românii din afara granițelor, clar.

A fost o negociere directă și am spus foarte clar, fără buget nu se poate. Dacă vrem să sprijinim românii din afara granițelor, astea sunt condițiile. Partidul Social Democrat a luat în serios acest lucru, dar nu e singur, împreună cu liberalii și cu UDMR-ul”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu la „Puterea Știrilor”.

Facebook