facebook
Connect with us

Revenirea la normal

A trecut aproape un an de la începutul pandemiei și iată, normalitatea, ca și primăvara își anunță treptat revenirea…

Ce-i drept, ne desinfectăm pe mâini, pe față și pe picioare de oridecâte ori este cazul: la ieșirea din casă, când punem mâna pe mânerul de la lift, la urcarea în autobuz, la coborârea din autobuz, la intrarea în magazinul de alimente, la intrarea la restaurant, la plecarea din restaurant, când punem mâna pe balustradă, când punem mâna pe clanța și pe cheie la întoarcerea acasă. Consumăm o sticluța de gel la fiecare două zile – dar ce mai contează? Important e că revenim la normal. Ieeeee!!!

A, era să uit. Masca. Port cu mine în buzunar un pachet de măști așa zis medicale, de culoare bleu. De ce mai multe? A, nu pentru că specialiștii recomandă schimbarea lor la fiecare 3-4 ore. Ale mele nu rezistă atâta, li se rupe elasticul mult mai repede și rămân în gura goală. Iar la restaurant, mai nou, regulile sunt să consumi cu mască. Cu masca pe față dai comanda chelnerului, cu masca aștepți. Când în fine ti se aduce sucul sau mâncărica, dai joi masca (de regulă ăsta e momentul în care se rupe elasticul, dacă nu ești atent). Apoi sorbi o înghițitură sau bagi o bucățică de mâncare în gură, apoi câtă vreme dai din fălci, pui masca la loc (cea de dinainte s-a rupt, așa că e momentul să iei alta din pachet). Și masca jos, sorbi, masca sus, mesteci, masca jos, masca sus…. tot așa până la nota de plată.

Oricum, viața revine la normal. Asta e important! Aici unde locuiesc am mulți prieteni de toate națiile, dăm unii peste alții când nu ne așteptam. E drept, înainte ne îmbrățișam și ne pupam pe obraz, că așa era obiceiul locului. Dar acum, ne atingem cu coatele și trăncănim cu masca pe față. Mai reci de felul lor, scandinavii evită să isi atingă interlocutorul și mimează doar salutul cu coatele în aer, în timp ce andaluzii, foarte calzi, mimează pupatul pe obraz de la doi metri. Chestii culturale…

Cu măștile pe față, înțelegi cam jumătate din ce spune celălalt, dar ce contează! Important e că revenim la normalitate.

Fuga acasă că avem o petrecere. Nu, nu vă speriați. E pe zoom. Ne îmbrăcăm festiv și la ora stabilită, organizatorul petrecerii ne trimite un link. Fiecare participă cu ce poate. Cei mai săraci beau apă din pahar, cei mai bogați își etalează ceșcutele de cafea de porțelan, și uneori mai ne lăudăm fiecare cu ce a gătit. Unii cer rețetele și le arăti porția de mâncare de aproape ca să poată să își facă și ei un „print screen”.

Cât despre vacanța de anul asta, cred că vom merge prin Grecia, Olanda, Germania și Italia, așa cum ne-am propus înainte de pandemie. Tot ce trebuie să faci e să te informezi de pe Trip Advisor despre ce e de vizitat și apoi să intri pe site-urile virtuale ale monumentelor. E mai ieftin așa.

Lasă că vine vaccinul și pe urmă o să putem să….ah, nu, nu vă gândiți că veți scapa de mască! Și mai încet cu planurile de deplasare. Virusul ăla face tot felul de mutații și nu se știe precis dacă vaccinul actual e capabil să le combată. Poate la anul, viitorul vaccin. Așa că țineți masca pe față, evitați contactele, luați-va destul gel la voi și vedeți-vă de viața voastră!

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Facebook