facebook
Connect with us

Israelul introduce paşapoarte verzi pentru persoanele vaccinate. Documentul asigură călătorii fără carantină sau accesul la evenimente culturale

Toţi israelienii care s-au vaccinat se vor putea înregistra online pentru a primi un paşaport verde, document care le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în Israel, a anunțat, joi, agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, paşaportul verde le-ar putea permite celor vaccinați să participe la evenimente culturale cum ar fi concerte, de îndată ce astfel de manifestări vor fi reluate. Cabinetul condus de premierul Benjamin Netanyahu nu a luat încă o decizie finală în această privinţă.

Jurnaliștii de la AFP au scris că această campanie de vaccinare din Israel este până în prezent „cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea”.

Israelul a vaccinat începând cu 20 decembrie peste 20% dintre cetățeni, aproximativ 2 milioane de israelieni. Dar, de la acea dată, conform cifrelor OMS, numărul zilnic de contaminări și decese atribuite Covid-19 a explodat. Astfel, contaminările zilnice au trecut de la 2.792 de cazuri pe 20 decembrie, la 9.416 pe 15 ianuarie, scria France Soir, citat de R3Media.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Facebook